Plakater

Plakattavle – Ringridermuseet

2019 Freja Langvad designer årets ringriderplakat

Min familie er naturligvis stolte over, at det netop blev mit forslag, der blev valgt til årets ringriderplakat i Sønderborg. Nu glæder vi os alle til at se plakaten rundt om i kommunen, på forsiden af programmer og sanghæfter, siger en glad 19-årige Freja Langvad.
Traditionen tro er offentliggørelsen af årets plakat omgærdet med megen hemmelighedskræmmeri. I år blev plakaten offentliggjort på et møde, hvor samtlige komitemedlemmer i Ringriderfesten var samlet, og reaktionerne var positive.
Inspirationen til plakaten har Freja hentet i gadekunstens eller street artens verden, og resultatet er spændende. Det er en plakat, der fortjener at blive nærstuderet, og så opdager man Frejas glæde for heste. Den interesse betød, at hun tog 10. klasse på ride-efterskolen i Grindsted.
Freja går i øjeblikket i 1.G på den bioteknologiske linje på Statsskolen i Sønderborg. Plakatforslaget var hendes afslutningsprojekt på det valgfrie fag billedkunst.

2018 Multikunstneren Jes Nordby designer årets ringriderplakat

Det er den internationalt kendte multikunstner Jes Nordby, der er manden bag årets ringriderplakat i Sønderborg. Motivet vil både pryde de mange plakater, som hænges op rundt om i hele området og være at finde på programforsider og sanghæfter.
Jes Nordby, der bor i Sønder Stenderup ved Kolding, har gennem flere end 40 år arbejdet med billedkunst, og hans værker har været udstillet på adskillige gallerier herhjemme og internationalt i bl.a. New Orleans, New York, San Francisco og London.
-Jeg tegner verden ved at reflektere over dens forskellige fænomener, tage elementer ud af deres vante sammenhæng, tegne dem ned i en ny, der resulterer i skitser, der kan kædes sammen i det uendelige, så alle mine billeder bliver små dele i en større sammenhæng, siger Jes Nordby.
Det er netop den tilgang, der gør Jes Nordbys kunstværker helt specielt. Man kan hele tiden opleve noget nyt. Det er med til at skabe en debat, og sådan vil det med stor sandsynlighed også blive med årets ringriderplakat.
-Da vi så plakaten første gang skabte den intern debat i komiteen, men da vi tog den i nærmere øjesyn, blev vi enige om, at det er den helt rigtige til årets ringridning. Den er med mange symboler udfordrende og vil helt sikkert være med til at gøre vores 130 års jubilæum til en mindeværdig begivenhed, siger Lars Dalmar Johansen, der er formand for presse- og sponsorkomiteen, som har ansvaret for valget af ringriderplakater.

Multikunstner Jes Nordby, Sønder Stenderup, Kolding

Plakater der efterlyses:
1889 – 1892, 1894 – 1911, 1914, 1923, 1926 – 1930, 1932 – 1934,
1937 – 1945, 1947, 1953, 1958

Ringriderplakat / skilt på lysmaster

Ringriderplakaten blev brugt til at reklamere for Ringriderfesten i Sønderborg.
Ringriderplakaten blev bl.a. hængt op i lysmaster ved indfaldsvejene til Sønderborg indtil 2012.
Fra 2013 blev ringriderplakaterne erstattet med et skilt, 60 x 80 cm. som nu bruges hvert år.

Ringriderplakater Børn

Ringriderplakater Ungdom

Ringriderplakater Lørdagssjov